Afvalprobleem in Poort blijft wel even bestaan

Geschreven door Redactie

Donderdag was de Politieke Markt in Almere. Wethouder Jan Hoek vertelde dat het zwerfafval in Poort nog wel even een probleem blijft, en niet alleen doordat er een fout is gemaakt bij een proef naar een gewenst afval-inzamelprobleem. 


Er is veel bouwafval in Poort, maar ook geen duidelijk inzamelsysteem. Plus de bewoners weten vaak niet welke mogelijkheden er zijn voor hun afval. 


Wat krijg je dan? Veel afval in de wijk. Daarom is er een werkgroep Almere Poort Schoon begonnen met opruimen, maar ondanks de werkgroep blijft het probleem zich voortdoen. De personen van de werkgroep geven aan dat het dweilen met de kraan open is. 

Door dit probleem trok wethouder Jan Hoek aan de bel. De gemeente heeft daarom een experiment gedaan met het afval-inzamelsysteem. Helaas kwamen de resultaten niet binnen, waardoor er nog steeds geen duidelijkheid is over het probleem. Hij beloofde de bewoners daarom om snel in gesprek te  gaan met het college.

De wethouder zou graag voor de zomer een oplossing willen zien, wat betekent dat het probleem dus nog wel een tijd blijft. Hij verteld dat er veel bouwafval blijft, omdat er in Poort nog erg veel gebouwd wordt. Ook zijn er mensen die hufterig gedrag vertonen door hun afval gewoon maar ergens te dumpen. De wethouder stelt dat dit probleem zich in heel Almere afspeelt, en niet alleen in Poort.