Partijen willen oplaten ballonnen verbieden

Geschreven door Redactie

Het oplaten van ballonnen in Almere moet verboden worden. Dat vinden D66, de PvdA, GroenLinks, de Partij voor de Dieren en de SP. Zij dienen hierover een motie in. Volgens deze partijen is het oplaten van de ballonnen slecht voor de natuur. Ze brengen schade toe aan dieren en het milieu.

De restanten van ballonnen en de touwtjes en linten dragen bij aan meer zwerfafval. Ook vinden de partijen dat wensballonnen verboden moeten worden. Die kunnen bij het neerkomen brandgevaar opleveren, stellen de partijen. Volgens Martine van Bemmel van D66 gaat het vooral om de ballonnen die tijdens evenementen worden opgelaten.

Snel voorstel


Op dit moment wordt er al een ontmoedigingsbeleid gevoerd, maar dat gaat volgens de raadsleden niet ver genoeg. De indieners van de motie vragen het college van B en W voor de zomer met een voorstel te komen waardoor het oplaten van ballonnen binnen de stadsgrenzen verboden wordt. Van Bemmel zegt: "Ook in het evenementen-vergunningsbeleid moet duidelijk zijn dat het oplaten van ballonnen niet meer mag".

Donderdag wordt dit onderwerp besproken tijdens de Politieke Markt.

Onze krant nog niet ontvangen?