Caroline in't Veld en MC DRT brengen Almere naar Amsterdam

De Almeerse singer-songwriter Caroline in't Veld en haar band geven op 28 juli a.s. een promotie-optreden in platenwinkel Concerto in Amsterdam. De formatie wordt versterkt door voormalig stadsrapper MC DRT (aka Dirk Ries). 

Geen lokale platenzaak 

Voor dit optreden zouden we graag in een Almeerse platenzaak hebben gestaan, maar die is hier niet meer. Platenhuis 't Oor sloot in 2018 in Almere definitief haar deuren. In't Veld: "Natuurlijk is het supertof dat we via Plato/Concerto landelijk verkocht worden, maar we missen 't Oor wel. Kom je uit Almere, dan sta je promotioneel toch direct 1-0 achter."

Concerto Amsterdam

Bij sommige grotere platenzaken zijn live-optredens vast onderdeel van de agenda. Zo stonden we al in Utrecht bij Staffhorst Vinyl en in Apeldoorn ook bij Plato/Concerto in een grote loungebar. Nu gaan we naar Concerto Amsterdam. Daar signeert dezelfde middag Def P een album, voorafgaand aan ons optreden. Dat was voor ons de aanleiding om MC DRT mee te nemen. Dan brengen we meteen een stuk Almeerse rapcultuur mee. 

Improvisatie 

Als we met Dirk spelen staat vooral improvisatie over de stad centraal. Freestylen met liveband is te gek om te doen, maar wel hartstikke spannend. Het mag niet te lang duren. We moeten aan iedere improvisatie snel een kop en een staart spelen. Van tevoren hebben we daarover samen geen afspraken, behalve een maximale tijdsduur. In totaal mogen we samen 30 minuten en 8 nummers spelen. 

Voorbereiding 

De rapper heeft wel vaker als gast een nummer meegedaan met de band. Maar dit optreden is anders. De formatie bereidt zich voor op een gezamenlijk project later dit jaar en gebruikt het optreden dus ook als oefening. "We moeten straks samen gaan schrijven. Hierdoor leren we elkaar beter kennen," zegt In't Veld.   

Almere gaat mee

De Almeerse fotograaf Erik Frings zal de band volgen in een reportage.  Ook sluit er een Almeerse vlogger aan. MC DRT: "Als we hier niet in de platenzaak kunnen staan, dan nemen wij Ally wel mee naar Amsterdam. Ons verhaal verandert daar verder niet van." 

Gratis welkom

In't Veld en MC DRT zijn op zondag 28 juli te zien om 16.00 uur in Concerto Amsterdam, Utrechtsestraat 52-60. Toegang is gratis.