Smogalarm: luchtkwaliteit zeer slecht

Geschreven door Redactie

In het zuiden van Flevoland geldt donderdag een smogalarm. Dat is afgegeven door het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het smogalarm is van kracht vanwege de hoge concentraties van verontreinigende stoffen in de lucht die door invloed van de zon worden omgezet in ozon.

In het zuiden van de provincie is de luchtkwaliteit zeer slecht, in het noorden is die slecht. Smog kan volgens het RIVM leiden tot een toename van luchtwegklachten, zoals hoesten en kortademigheid. Ook kan irritatie aan ogen, neus en keel voorkomen.

Het RIVM adviseert mensen die klachten ondervinden om binnen te blijven op een koele plek en zware lichamelijke inspanning te vermijden. Het advies geldt voornamelijk in de namiddag en vroege avond, omdat de lucht dan het meest verontreinigd is.

Wij zijn jarig dus wij trakteren!
Doe mee en win mooie prijzen!
Bekijk hier alle prijzen