Statenlid PvdD doet aangifte van verwaarlozing konikpaarden

Geschreven door Redactie

Statenlid Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren doet donderdagmiddag bij de politie aangifte tegen Staatsbosbeheer. Ze vindt dat Staatsbosbeheer slecht zorgt voor de konikpaarden in de Oostvaardersplassen. Dat is volgens haar een misdrijf en ze wil dat Staatsbosbeheer daarvoor wordt vervolgd.

Het gaat om de paarden die sinds twee maanden in een vangweide met hekken staan en over een tijdje worden verplaatst naar Wit-Rusland. De dieren staan volgens haar met deze bloedhitte zonder beschutting in de brandende zon. Zij zegt dat het strafbaar is als dieren in een afgesloten gebied zich niet kunnen beschermen tegen slechte weersomstandigheden. Vestering wilde de situatie met eigen ogen controleren maar mag van Staatsbosbeheer het gebied niet in.

Staatsbosbeheer liet woensdag weten dat de ervaring leert dat konikpaarden goed tegen hitte kunnen. Vorige zomer konden ze schuilen tegen de zon in een bos, maar ze kozen er toen volgens Staatsbosbeheer voor om op de open vlakte te blijven.

Onze Ambassadeurs