Campagne tegen eenzaamheid onder ouderen in zomerperiode

Geschreven door Redactie

In de zomermaanden voelen veel ouderen zich extra eenzaam: ze zijn vaker alleen en het activiteitenaanbod is kleiner. Deze week gaat onder de noemer `Eén tegen eenzaamheid` een landelijke campagne tegen zomereenzaamheid van start, waar gemeenten zich op verschillende manieren bij aan kunnen sluiten.


Er komt een toolkit die gemeenten kunnen gebruiken voor lokale campagne-uitingen. Gemeenten kunnen de landelijke campagne benutten om hun eigen boodschap in de lokale en regionale pers onder de aandacht te brengen. En lokale activiteiten tijdens de Week tegen Eenzaamheid (1 t/m 8 oktober) kunnen alvast aangekondigd worden. 


Extra activiteiten in de zomer  

Minister Hugo de Jonge heeft wethouders een brief gestuurd waarin hij wijst op de mogelijkheden. Daarbij geeft hij voorbeelden waarbij juist tijdens de zomer extra activiteitenaanbod voor ouderen is ingericht.


Landelijke campagne  

De landelijke campagne moedigt ouderen aan zelf tot actie over te gaan door elkaar op te zoeken en bijvoorbeeld met elkaar iets te ondernemen. En vakantiegangers worden aangespoord contact te houden: `Laat wat van je horen`. Dit gebeurt via een spotje op televisie, billboards bij Schiphol en grensovergangen, banners op social media en de toolkit.

Onze Ambassadeurs