Vandaag organiseert Land Art Flevoland een bustour langs kunstwerken en het bijzondere erfgoed van Flevoland.

Geschreven door Redactie

Van mei tot en met september vinden elke laatste zondag van de maand georganiseerde tours plaats. Elke tour heeft een ander onderwerp of gebied en tijdens iedere tour geeft een kenner een toelichting.

Zo is er een tour waarin de kunstwerken gekoppeld worden aan de ontstaansgeschiedenis van Flevoland; een kunsthistorische tour over de Land Art in Flevoland in internationaal perspectief; een route door het oudere Noorden en een route door het relatief jongere Zuiden van Flevoland; en voor de fanatiekelingen een tour langs alle negen landschapskunstwerken.

Zuidelijk Flevoland is wat later tot stand gekomen, toen de nadruk verschoof van louter agrarisch naar ook bewoonbaar en natuurlijk land. Deze tour voert langs het belangrijkste gemaal dat de polder heeft leeggepompt, een van de grootste bossen van Nederland waar een boswachter van Staatsbosbeheer een verhaal houdt, en vier landschapskunstwerken. Via de Land Art kwam uiteindelijk ook de cultuur in de polder.

We bezoeken: Aardzee van Piet Slegers, Horsterwold, Sea Level van Richard Serra, gemaal De Blocq van Kuffeler, Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Libeskind, De Groene Kathedraal van Marinus Boezem.

We verzamelen om 10.00 uur bij Kunstlinie Almere Flevoland (KAF), Esplanade 10, Almere. De tour duurt tot 17.00 uur.

Kaartverkoop loopt via de website van KAF.

Onze Ambassadeurs