Vakantiewerk in eigen organisatie bij Zorggroep Almere

Geschreven door Redactie

Werken bij Zorggroep Almere betekent dat je hart hebt voor de zorg en voor de MENS die zorg ontvangt. Dat geldt ook voor medewerkers van ondersteunende afdelingen zoals facilitaire zaken, automatisering en het bestuursbureau, maar daarnaast ook voor de Raad van Bestuur en de leden van de Raad van Toezicht.

Deze zomer zetten zij zich in door een dag mee te werken met de medewerkers in onze acht woonzorgcentra. Het is goed voor de ervaring, voor de onderlinge betrokkenheid en het geeft een goed gevoel om rechtstreeks iets te betekenen voor de bewoners in onze woonzorgcentra.

Zorg mogen zij niet verlenen omdat zij hier niet voor opgeleid zijn, maar er wordt met veel enthousiasme gefietst met bewoners op de duo-fiets, ontbijt en lunch gemaakt, vele kopjes thee en koffie geschonken, gesjoeld, gezellig gekletst en gewandeld met de bewoners. Een win-win situaties voor iedereen.

Medewerkers zijn heel enthousiast. Hieronder enkele reacties:

Hans van Doorn, teammanager Automatisering:

“Ik mocht de zwaarste rolstoel voortduwen tijdens een lange wandeling. Wat ik overigens met alle plezier heb gedaan. Veel ruimte om niet alleen met de collega’s te praten over de inhoudelijk kant van hun werk, maar ook om het met onze cliënten eens te hebben over bloemetjes, bijtjes, bomen, planten, gras, rolstoelen en heuvels, afkomst en dat wat ons bezighoudt. Een meer dan welkome afwisseling waarbij het respect en begrip naar de collega’s toe alleen maar gegroeid is.”

Lidy Hartemink, voorzitter Raad van Bestuur Zorggroep Almere

“Ik was aan het werk in woonzorgcentrum Polderburen. Daar heb ik met bewoner Meindert gefietst op de duofiets. We waren een goed koppel. Meindert had het naar zijn zin en vertelde honderduit, het halve uur lang, fietsend door de prachtige tuin van Polderburen.

Daarna FEEST in Polderburen. Een Caraïbisch feest met
 Caraïbische drankjes, muziek en vlag. Ik ging langs de tafels om te praten met de bewoners en familie. Niet zomaar een praatje. Een echt gesprek voeren, over hun leven, hun ervaringen in Polderburen, etc.. Het was een mooie, dankbare dag.”

Bram Munnik, lid Raad van Toezicht Zorggroep Almere

“Het ontvangst was hartelijk, het ontbijten (en klaar zetten) met een aantal bewoonsters was een mooie ervaring, en dan weet je ook waar je/jullie het voor doen. De aandacht die door jullie wordt gegeven en het geduld dat jullie hebben is zeer bijzonder om te ervaren. Voor jullie wellicht de gewoonste zaak van de wereld, maar zo 'gewoon' is dit m.i. dus niet.

Wat mij bij blijft is dat jullie een zeer hecht, collegiaal team zijn, waar het een feest is om te werken. Mijn complimenten, respect en dankbaarheid! Zeker voor herhaling vatbaar.”