'Ernstige mishandeling in centrum'

Geschreven door Redactie

Een man uit Hillegom is in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt na een ernstige mishandeling in het centrum van Almere. Dat zegt zijn vrouw in een oproep op Facebook. De 27-jarige Nigel zou tussen 01.00 en 01.30 uur in elkaar geslagen zijn op de kruising tussen de Kassierstraat en de Bankierbaan. Hij heeft een gebroken neus, gebroken tanden, gekneusde ribben en een gescheurde lip. De politie kan het verhaal nog niet bevestigen.

Het slachtoffer was volgens zijn vrouw Noël een hapje gaan eten in restaurant Loetje met een vriend. Vervolgens zijn de twee gaan poolen. Daarna zijn ze samen richting Station Almere Centrum gelopen. Onderweg kwamen ze twee mannen tegen, zo hebben getuigen tegen zijn vrouw gezegd. Die hebben hem een harde klap gegeven waardoor hij buiten bewustzijn raakte. De aanleiding voor de klap is onduidelijk.

Volgens getuigen hebben de daders hem daarna nog hard tegen zijn hoofd en lichaam getrapt. "Poging tot doodslag kun je het wel noemen", zo zegt zijn vrouw. Het slachtoffer herinnert zich naar eigen zeggen niets van het hele voorval. Noël laat weten aan Omroep Flevoland dat er zondag aangifte is gedaan bij de politie.

Reddende engel

Toen de vriend van Nigel zich met de ruzie ging bemoeien, hielden de daders op. Een oplettende voorbijganger heeft het slachtoffer geholpen. Hij had medische kennis, omdat hij in een ziekenhuis werkt. Noël wil graag weten wie deze jongen is zodat ze hem persoonlijk kan bedanken.

Camerabeelden

Een oproep op Facebook in de hoop meer getuigen te vinden, is inmiddels ruim 1700 keer gedeeld. "De camerabeelden zijn opgevraagd en ik hoop dat de daders zichzelf willen melden bij de politie. Anders wordt het Opsporing Verzocht", schrijft Nigels vrouw op Facebook.

Beide daders zouden ongeveer 1,75 meter lang zijn. Eén van hen droeg een joggingbroek en een shirt van voetbalclub FC Barcelona.

Onze Ambassadeurs