Kleine kerk op Floriadeterrein

Geschreven door Redactie

Op het Floriadeterrein in Almere wordt een kleine kerk gebouwd. Initiatiefnemers van verschillende kerkgenootschappen hebben een intentie-overeenkomst gesloten met de gemeente over de bouw van het kerkgebouw.

"We willen daar de aanwezigheid laten zien van alle kerken in Almere door een zogenoemde Tiny Church te bouwen waar ongeveer vijftig mensen in kunnen", legt Frans Danenberg uit. Hij is één van de initiatiefnemers van de nieuwe kerk op het Floriadeterrein en voorganger van de Evangelische Kerk in Almere.

Er gaan ruim 20 kerkgenootschappen gebruik maken van de kerk. Ook wordt het gebouw een trouwlocatie. De Tiny Church krijgt een dak vol zonnepanelen die met de zon meedraait. Ook komt er een beeldentuin en een labyrint rond de kerk.

Het ontwerp van de kerk is gebaseerd op die van de Tiny Church die in Almere Poort gebouwd gaat worden. Danenberg: "De kerk op het Floriadeterrein wordt een soort 2.0 versie. Die in Poort wordt waarschijnlijk in september gebouwd. Als ze dan tijdens de bouw tegen dingen aanlopen, kunnen die weer verbeterd worden voor de versie op de Floriade".

De bouw kost rond de 300.000 euro. Dit bedrag wordt bij elkaar gebracht door de verschillende kerkgenootschappen en via fondsenwerving. De kerk moet in het voorjaar van 2022 klaar zijn, wanneer de Floriade begint.

Onze Ambassadeurs