Actie moslims: 'vraag mij alles'

Geschreven door Redactie

Positieve reacties waren zondag te horen op de actie 'Ik ben een moslim, ask me anything'. Vier moslimmannen stonden in het centrum van Almere Stad met flyers en spraken voorbijgangers aan.


Doel van de Ahmadiyya-moslims, een gematigde groep die onlangs een moskee openden in Almere-Poort, was angst voor de islam weg nemen. Kashif Akmal: "We vertellen over ons geloof en willen met de mensen in gesprek. Op die manier kan men een beter beeld krijgen van wat de islam is." 


Veel voorbijgangers reageren positief. De meesten gaan overigens niet met de vier mannen in gesprek, maar waarderen hun initiatief wel. "Ik snap dat mensen vooroordelen hebben over moslims", zegt een vrouw. "Op deze manier maak je het open". 


De Ahmadiyya-stroming is een kleine groep. Toch denkt Akmal dat de actie zin heeft. "Het gaat niet om de aantallen, maar om de kracht van de boodschap". Een mevrouw die net ook een flyer heeft gekregen denkt niet dat de actie een positief effect heeft. "Ik heb er zelf niet veel mee, maar ik wens ze heel veel succes".

Onze Ambassadeurs