Sterk collectief bezorgt City beste seizoenstart

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2019/2020 heeft Almere City FC drie zwaarbevochten punten opgeleverd.

Na een sterke eerste helft (2-0) en een beroerde start na rust (2-2), slaagt de equipe van hoofdcoach Robert Molenaar er alsnog in om met de volle buit aan de haal te gaan. Invaller Thomas Verheydt kopt de 3-2 tegen de touwen en daarmee kennen de Flevolanders de beste seizoenstart na twee speelronden.

Iekstart

Almere City FC schiet uit de startblokken tegen de opponent uit Eindhoven. De klok tikt nog niet de vijf minuten aan als de 1-0 al op het scorebord verschijnt. Uit een indraaiende vrije trap van Youri Loen kopt Radinio Balker overtuigend raak.

Gesteund door de vroege voorsprong blijft de equipe van Molenaar gretig de aanval zoeken. De tweede treffer komt overigens opnieuw uit een standaard situatie. Na 12 minuten neemt Loen – die een zeer sterke wedstrijd speelt – opnieuw plaats achter de bal, wanneer City een vrije trap krijgt op een meter of dertig van de goal. Ditmaal kiest de middenvelder niet voor een voorzet, maar voor een rechtstreeks schot op doel. En hij schiet met scherp. Net als vorige week – op bezoek bij Roda JC – suist de bal op bijzonder fraaie wijze tegen de touwen. Daarmee hebben de Flevolanders binnen een kwartier een comfortabele voorsprong van twee goals verschil te pakken.

De 1.848 toeschouwers in het Yanmar Stadion schuiven na een klein half uur spelen opnieuw naar het puntje van hun stoel, wanneer Shayon Harrison met drie schitterende kapbewegingen zijn directe opponent het bos in stuurt. Het schot dat de Engelse spits vervolgens lost is dreigend, maar doelman Roulaux weet er zijn vingertoppen tegenaan te krijgen. In het laatste kwartier voor rust kruipt Jong PSV wat meer uit haar schulp, maar echt gevaarlijk worden de gasten niet.

Jong PSV slaat terug

Na rust slaan de Eindhovenaren wel toe en ook zij hebben daar een standaard situatie voor nodig. Een vrije trap van Joël Piroe glipt door de vingers van Joshua Smits. Luttele minuten later kan Amar Catic aan de aandacht van de defensie ontsnappen en ook hij schiet overtuigend raak, waarmee de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnt. En dat terwijl er tot dat moment geen vuiltje aan de lucht lijkt voor City.

Gouden invalbeurt Verheydt

Het is voor de thuisploeg wel het sein om opnieuw te gaan jagen op een voorsprong. Torino Hunte ziet een inzet rakelings voorlangs gaan en een hard schot van Jelle Goselink wordt door de doelman met moeite gekeerd. Hoofdcoach Molenaar besluit na 65 minuten Thomas Verheydt in te brengen voor Harrison. De sterke centrumspits staat nog geen tien seconden in het veld wanneer hij de bal uit een hoekschop snoeihard tegen de onderkant van de lat werkt. Helaas spat het leder terug het veld in.

Tien minuten voor tijd slaagt Verheydt er alsnog in om zijn eerste officiële treffer voor Almere City FC te produceren. Uit een hoekschop van Loen kopt hij raak. Daarmee wordt de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen alsnog in winst omgezet en neemt het publiek in stijl afscheid van de oude E-F tribune.

Volgende week speelt Almere City FC een uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Kaarten voor deze uitwedstrijd, èn de thuiswedstrijd op zondag 8 september tegen FC Volendam, bestel je via deze site.