Gasten camping Waterhout opgeschrikt door 'kwajongens' met lawinepijlen

Geschreven door Redactie

Vanochtend werd er een anonieme tip doorgeven bij Ons Almere over mogelijke explosies bij Camping Waterhout op Schateiland. Nader onderzoek heeft opgeleverd dat er rond middernacht zwaar vuurwerk is afgestoken.

De aanwezigen op de camping werden onaangenaam verrast door een viertal lawinepijlen die vanaf de overkant bij de parkeerplaats naar de camping werden afgeschoten. De campinggasten zijn erg geschrokken van het voorval.

Vaker last van 'kwajongens'

Voor de verhuizing van de camping maakten 'kwajongens' regelmatig gebruik van het eiland. Zo werd er op het Schateiland rondgehangen en lag het terrein regelmatig vol met afval. Sinds de verhuizing van Camping Waterhout naar het Schateiland is afgrond, zitten ze op de parkeerplaats aan de overkant van het water. 

Campingeigenaar Tineke Fokkers vertelde vanochtend 'Er waren drie of vier keiharde knallen. Het schijnt vuurwerk te zijn geweest. Mijn zoon verbleef op de camping en heeft meteen de politie gebeld. De mensen die het vuurwerk hadden afgestoken gingen meteen weg nadat het vuurwerk afgestoken was. Er kwamen vanmorgen zelfs mensen op de camping vragen wat het geluid geweest was dat zij hadden gehoord.' 

Op de parkeerplaats zijn nu nog sporen van lachgaspatronen, energieblikjes, bierflesjes en pakjes sigaretten te vinden. Voor de campinggasten was de overlast erg vervelend. Er is gelukkig geen schade aangericht. Camping Waterhout betreurt de kwajongens streken.

'Het gebeurde op de parkeerplaats aan de overkant, waarbij de pijlen in verschillende richtingen werden geschoten. Het was heel heftig. Het zijn denk ik jongelui.' vertelt Tineke Fokkers. 

Onlangs verhuisd

Camping Waterhout is onlangs verhuisd van het oude Ameland bij het Weerwater naar Schateiland in Noorderplassen. De nieuwe camping ligt midden in de natuur en vlakbij de Lepelaarsplassen. Op de camping staan cirkelvormige velden, net zoals op de oude camping. De camping is groen, rustig en mooi afgelegen. 


Kindvriendelijk

De camping is kindvriendelijk en beschikt over een leuke speeltuin voor de kinderen. De camping is ruim aangelegd waardoor er genoeg ruimte is gecreëerd op de staanplaatsen. Een potje voetbal spelen? Er is ruimte zat! De kinderen kunnen tevens genieten van het ingebouwde springkussen, spelen in de zandbak of schommelen en klimmen als een aapje. Er is een nieuwe skelter waar gratis gebruik van gemaakt kan worden en er is een dierenweide waar momenteel geit Indie is te vinden. 


Onze Ambassadeurs