Floriade Preview geopend voor bezoekers

Met een volle rondvaartboot arriveerden vrijdagmorgen de eerste bezoekers op het Floriadeterrein in Almere dat volop in aanbouw is. Twee jaar voordat Floriade Expo 2022 haar deuren opent voor publiek, biedt Floriade Preview alvast een vooruitblik. Tot en met 1 november kan iedereen een kijkje nemen op het 60 hectare grote terrein waar Floriade Expo 2022 verrijst. En waar de basis wordt gelegd voor de nieuwe stadswijk Hortus. In 2021 kan dat ook van april tot en met oktober. 


Floriade creëert samenwerkingen met de ondernemers in de stad. Kevin van Drumpt, eigenaar Almere Rondvaarten, kan niet wachten om te beginnen: 'We zijn ontzettend blij dat we kunnen starten met deze pendeldienst. Als Almeers bedrijf zijn we trots te laten zien hoe mooi Almere is vanaf het water en op de mogelijkheid om de komende jaren alle bezoekers over het water naar het Expoterrein te vervoeren'. 


Floriade Preview is tot en met 1 november 2020 van vrijdag tot en met zondag voor bezoekers geopend. Reserveer je bezoek via floriade.com. De excursie is inclusief een vaartocht over het Weerwater van Almere Stad naar het Floriade terrein, een bezoek aan het Preview Centre en de paviljoens en een rondleiding over het terrein met een treintje.