Eis: 15 en 25 jaar cel voor reeks aan liquidatiepogingen

Geschreven door Redactie

Tegen twee mannen van 25 uit Almere en Diemen zijn flinke gevangenisstraffen geëist. Het Openbaar Ministerie ziet de Almeerder graag 15 jaar achter de tralies verdwijnen. De man uit Diemen hoorde een eis van 25 jaar tegen zich eisen. Het duo behoort tot de zogenoemde 'mocro-maffia'.


De eis is samengesteld rondom verschillende gebeurtenissen. De Almeerder wordt verweten dat hij betrokken zou zijn bij een mislukte liquidatie tegen een crimineel met de bijnaam 'Hitler'. Die liquidatiepoging gebeurde 3 jaar geleden in Amsterdam. 


De man uit Diemen wordt verdacht van betrokkenheid bij drie mislukte liquidaties. Twee daarvan vonden plaats in Almere: op 1 november 2014 was er een bom geplaatst onder een auto op de Poortdreef. Dit incident mondde uit in een schietpartij. De tweede was gepland in de Pierre Kempstraat in de Literatuurwijk. 


De officieren van justitie Hetty Hoekstra en Anke van de Venn omschrijven het duo als 'koelbloedige moordenaars'. Ze geven aan dat het geweld onderdeel is van de onderwereldruzie in Amsterdam. "Bij de aanslagen vallen onschuldige slachtoffers en Nederland is dit zat", oordeelden de officieren. 


Liquidatiepoging 'Hitler' 

Het duo is op 3 april 2016 waarschijnlijk betrokken bij de poging tot liquidatie van Noureddine A. in Amsterdam Slotermeer. Het Parool schrijft dat één van de twee daarbij met een kalasjnikov op een Mercedes heeft geschoten. Het wapende haperde na een aantal schoten.


Noureddine A. zou een rol hebben gespeeld bij de heftige aanslag in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt in 2012. Die wordt door velen gezien als de start van de bloederige oorlog in de Amsterdamse onderwereld binnen de zogenoemde 'mocro-maffia'. 


Onze Ambassadeurs