Ahmadi-Moslims lanceren informatiecampagne in Almere

Geschreven door Redactie

Na succesvolle informatiecampagnes in Eindhoven, Zwolle, Arnhem & Venlo zal de  Ahmadiyya Moslim Gemeenschap vanaf zondag 1 september een informatiecampagne over de Islam lanceren in Almere. 

Waarom organiseren wij een informatiecampagne?

Uit een onderzoek1 bleek dat 80% van de Nederlandse bevolking geen of nauwelijks  contact heeft met moslims. Onbekend maakt onbemind. Derhalve organiseert de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap een informatiecampagne om verheldering te bieden over de leerstellingen van de Islam en het doen en laten van moslims in Nederland en wereldwijd. Een poging tot dialooag en wederzijds begrip. 

Wie organiseert deze campagne?

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap heeft thans een nieuwe moskee in Almere-Poort en  wilt graag de Almeerders nader informeren over het geloof van Ahmadi-Moslims. De stichter van de gemeenschap, Hazrat Mirza Ghulam Ahmad, maakte aanspraak om de Beloofde Messias en Mahdi te zijn. De gemeenschap is internationaal vertegenwoordigt en is werkzaam in Nederland sinds de jaren 20. De gemeenschap staat bekend voor zijn 

liefdadigheidswerk en vredelievend karakter. De motto van de gemeenschap is: liefde  voor iedereen, haat voor niemand. 

Moslims die geloven in de Beloofde Messias,  Hazrat Mirza Ghulam Ahmadas uit Qadian

Wat houdt de campagne in?

Op zondag 1 september 2019 gaan de volgende acties plaatsvinden:

  1. Straatdialoogactie (#vraageenmoslim): Ahmadi-moslims en imams van de gemeenschap gaan buiten op straat in gesprek met de Almeerders met een bord in hun hand: ‘Ik ben een moslim, ask me anything!’.
  2. Flyeractie: we gaan huis aan huis flyeren. De flyers geven informatie over Profeet  Mohammed, maar ook ontvangen mensen thuis een uitnodiging voor een lezing in de Baitul Afiyat Moskee op 7 september 2019. 
  3. Livestream op Facebook: van 17:00 tot 18:00 uur kunnen mensen via de  Facebookpagina van de gemeenschap (@AhmadiyyaNL) live vragen stellen aan twee imams. Mensen mogen alles vragen.
  4. Informatiestand: we bieden literatuur aan over onderwerpen omtrent de Islam. In het  bijzonder over het leven van Profeet Mohammed. Mensen kunnen ook via de website een gratis PDF of een eBook downloaden over het leven van Profeet Mohammed. 

Lezing op zaterdag 7 september

Ter afsluiting van de campagne wordt een lezing gehouden op 7 september, getiteld ‘Wie zijn Ahmadi-Moslims?’, aan de Siliciumstraat 3 in Almere-Poort. 

Reacties

Deze actie is eerder in Eindhoven, Zwolle, Arnhem en Venlo gehouden. De reacties waren  overweldigend goed vanuit het publiek, de media en zelfs vanuit enkele politici. We zijn dus positief over de campagne die wij nu ook in Almere gaan houden.

Onze krant nog niet ontvangen?