Twee hattricks bezorgen Jong koppositie Derde Divisie

Jong Almere City FC is het seizoen in de Derde Divisie Zaterdag begonnen op de manier waarop het afscheid nam van de Tweede Divisie: door als een dolle te scoren.

Werd het bij de afscheidswedstrijd in de Tweede Divisie nog 8-0, vandaag lieten de mannen van Florian Wolf ook zien in de Derde Divisie uit de voeten te kunnen. Dankzij hattricks van Kenneth Aninkora en Stijn Meijer wordt met 6-0 gewonnen van ONS Sneek.

De wedstrijd kent een spetterende eerste helft, met veel kansen over en weer. Al in de eerste minuten zijn de Friese bezoekers meermaals dicht bij een treffer, maar schoten van Jan Dommerholt en Jelle de Graaf worden goed gekeerd door City-doelman Stijn Keller, die sowieso een uitstekende wedstrijd keept.

Niet lang daarna meldt ook Jong Almere City FC zich en zijn het Mees Kaandorp en Kenneth Aninkora die kansen krijgen. Laatstgenoemde maakt na 25 minuten dan ook de openingsgoal. Na knullig balverlies van ONS Sneek schiet hij onverbiddelijk de 1-0 tegen de touwen. Tien minuten later is de rechtsbuiten wederom de gevierde man, als hij een penalty – die hij zelf verdient door onderuit te worden gelopen – moeiteloos binnenschiet.

In de tweede helft gaat de thuisploeg op dezelfde weg verder en dat levert dan ook nog meer treffers op. Een vlotte aanval levert de 3-0 op, nadat Stijn Meijer binnentikt op aangeven van Mees Kaandorp. De spits tekent later ook nog voor de vierde en vijfde Almeerse treffer van de middag dankzij een tweede intikkertje en een fraai stiftje over de keeper heen.

Ook Kenneth Aninkora mag een hattrick noteren, als hij de 6-0 binnenschiet. Oog in oog met de Friese doelman schiet de rechtsbuiten de bal keurig in de korte hoek. Jong Almere City FC beleeft kortom een uitstekende seizoenstart in het eigen Yanmar Stadion en pakt op doelsaldo bovendien de koppositie in de Derde Divisie Zaterdag.