Gegevens gebruikers webhostingbedrijf Hostinger gestolen

Zaterdag heeft webhostingbedrijf Hostinger de wachtwoorden van al zijn gebruikers gereset na een “recent veiligheidsincident”. Dat schrijft het bedrijf in een blogpost die afgelopen zondag verscheen. Hostinger heeft onder meer datacentra in Nederland. 

Volgens Hostinger zou het gaan om een hack waarbij zo’n veertien miljoen gebruikers gedupeerd zijn. Hostinger biedt in Nederland onder meer webhosting en cloudhosting aan. Verder is er niet bekend hoeveel Nederlandse gebruikers er getroffen zijn.

Vrijdag hoorde het bedrijf dat een “ongeautoriseerde partij” één van de servers was binnengedrongen. De server werd door de indringer vervolgens gebruikt om via de systemen van Hostinger naar een server te komen die de informatie over klanten beheert.

Via deze hack kon de hacker onder meer gebruikersnamen, voornamen, wachtwoorden en IP-adressen inzien. Alle wachtwoorden zijn volgens Hostinger zo versleuteld dat het niet mogelijk is om er misbruik van te maken, maar toch heeft het bedrijf alle wachtwoorden van gebruikers gereset uit veiligheidsoverwegingen.

Het bedrijf raadt af om op links te klikken of attachments te downloaden bij een verdachte e-mail. Zo zou de indringer mogelijk misbruik kunnen maken van de verkregen gegevens.


Onze Ambassadeurs