Recordaantal van 36,7 miljoen reizigers in september verwacht door NS

Geschreven door Redactie

In september verwacht de NS een recordaantal van 36,7 miljoen reizigers. Dat meldt de NS zondagavond na berichtgeving door het AD. Dat zijn 1,7 miljoen reizigers meer dan vorig jaar.

“September is altijd de drukste maand van het jaar op het spoor”, zegt een woordvoerder. Na de vakantie gaan forensen weer naar het werk en jongeren beginnen aan het nieuwe studiejaar.
 Dit jaar is de verwachting van de NS hoger dan vorig jaar omdat “in z’n algemeenheid bij aanhoudende economische groei meer mensen op pad zijn”. Het speelt volgens de zegsman ook een rol dat het door files aantrekkelijker wordt om de trein te nemen. 

De NS neemt diverse maatregelen voor het grote aantal extra reizigers. Zo worden tussen Den Haag en Leiden, Rotterdam – Amsterdam en Den Haag – Eindhoven enkele treinen verlengd met treinstellen waardoor er tweehonderd extra zitplaatsen beschikbaar zijn. Er wordt wel al op andere belangrijke trajecten met de maximale lengte gereden omdat de perrons te kort zijn voor langere treinen. Daarom heeft de NS aan ProRail gevraagd om de perrons te laten verlengen op negen stations.

De meeste hinder gedurende de spits zullen mensen ondervinden op de trajecten Haarlem - Amsterdam Sloterdijk, Utrecht Centraal - Amsterdam Bijlmer, Den Haag Centraal - Leiden Centraal, Ede-Wageningen - Utrecht Centraal en Amersfoort - Utrecht Centraal.


Onze Ambassadeurs