Bij FC Volendam waait een frisse wind

Geschreven door Redactie

Voor Almere City FC staat zondag de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op de rol. FC Volendam maakt de gang naar de polder. Terwijl het Yanmar Stadion letterlijk in de steigers staat wegens de verbouwing, wil trainer Robert Molenaar juist doorbouwen aan zijn team. Na de eerdere 3-2 zege op Jong PSV, hopen de Almeerders ook zondag drie punten bij te mogen schrijven.


Met FC Volendam treft City een ploeg die alleraardigst aan het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie is begonnen. Na vier speelronden staat de teller op zeven punten. En dat getal lijkt momenteel sowieso een prominente rol te spelen bij de club uit het visserdorp. FC Volendam is immers terug te vinden op de zevende plaats van de ranglijst en kwam tot op heden ook zevenmaal tot scoren. 


Frisse wind 


Aan de Dijk is sinds afgelopen zomer een frisse wind gaan waaien. Na een aantal tegenvallende seizoenen hopen de Wijdbroeken de weg omhoog weer te vinden. Wim Jonk werd daarom aangesteld als nieuwe hoofdtrainer en met onder meer Zakaria El Azzouzi, Francesco Antonucci, Noah Fadiga en Samir Ben Sallam werd een aantal interessante nieuwe spelers aangetrokken. 


In de eerste speelronde kwam FC Volendam niet verder dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Helmond Sport, maar een week later werd Roda JC in eigen huis op overtuigende wijze verslagen: 4-0. De Graafschap was vervolgens een maatje te groot (3-0 nederlaag), maar tegen NAC Breda mocht de equipe van Jonk wel weer drie punten bijschrijven. 


Goals in extremis 


Volendam keek tegen de Brabantse opponent lange tijd tegen een achterstand aan, maar de Noord-Hollanders stelden in de absolute slotfase alsnog orde op zaken. In de 89ste minuut schoot Martijn Kaars de 1-1 binnen, waarna Gijs Smal drie minuten later de winnende 2-1 op het scorebord bracht. 


Almere City FC beleefde vorige week een soortgelijke avond, ware het niet dat de rollen precies omgedraaid waren. De Flevolanders kwamen op bezoek bij Jong Ajax in blessuretijd op een 1-2 voorsprong, maar zagen in een krankzinnige slotfase de winst alsnog door de vingers glippen. Door treffers van Noah Lang en Jurgen Ekkelenkamp in de ‘dying seconds’ gingen de Amsterdamse talenten alsnog met de volle buit aan de haal. Het mag dan ook duidelijk zijn dat de ploeg van trainer Robert Molenaar gebrand is op eerherstel. 


Onderlinge resultaten 


Wanneer we kijken naar de laatste vijf ontmoetingen tussen Almere City FC en FC Volendam, kunnen we concluderen dat beide clubs elkaar in evenwicht houden. Eén keer won City, driemaal werd het gelijk en één keer trok FC Volendam aan het langste eind. Vorig jaar eindigde het thuisduel met de palingboeren, waarbij de wind een grote rol speelde, in 0-2. 


De laatste overwinning van Almere City FC dateert van april 2018, toen er na 90 minuten een 2-0 eindstand op het scorebord stond. Tom Overtoom en Silvester van der Water waren destijds de doelpuntenmakers. De enige basisspeler van toen die nog steeds actief is bij de FC, is aanvoerder Damon Mirani. 


Kaartverkoop 


Door de verbouwing van het Yanmar Stadion is de capaciteit van het stadion in de eerste seizoenshelft afgenomen. Wacht dus niet langer en verzeker je nog snel van een toegangsbewijs voor het treffen met FC Volendam. Om tickets te bestellen klik je hier.

Foto: Soccrates Images

Onze Ambassadeurs