Twee winnaars bij Almeers Dictee

Geschreven door Redactie

Het Almeers Dictee heeft dit jaar twee winnaars: Joop Soetekouw en Denise Urban

Zij hadden maandagavond allebei acht fouten en dat was voldoende voor de eeuwige roem. Docent en dicteeveteraan Soetekouw won het dictee voor de derde maal, Urban deed voor de eerste keer mee. In totaal waren er tachtig deelnemers. 

Het vijftiende Almeers Dictee had de titel 'Lofzang op de authentieke boekenwurm'. Het was geschreven door auteur Jet van Vuuren. Zij brak een lans voor het lezen van boeken. Het dictee werd in de bibliotheek aan het Stadhuisplein voorgelezen door burgemeester Franc Weerwind. 

Het woord 'antiquaar' bleek het meest verkeerd te zijn gespeld. Het is de benaming voor een verkoper van oude boeken. Andere moeilijke woorden waren 'onomatopee', 'bellettrie' en 'bingewatchwaardige'. Het totaal aantal fouten in het dictee van dit jaar was 1797, tegenover 483 vorig jaar. Het gemiddelde aantal fouten per deelnemer was 23.