Aangepaste stint afgekeurd door RDW

Geschreven door Redactie

De Dienst Wegverkeer (RDW) heeft het voorstel afgekeurd voor de aangepaste stint, waardoor voorlopig het voertuig de weg niet op kan. Dit is donderdag door het ministerie Infrastructuur en Waterstaat bekendgemaakt. 

De fabrikant gaat de goede kant op, maar heeft nog niet voor alle eisen kunnen aantonen dat het voertuig “en het kwaliteitssysteem” voldoet, blijkt uit de brief.

"De maximale constructiesnelheid van een van de drie beoordeelde voertuigen bedraagt 20 kilometer per uur. De RDW adviseert om de maximale constructiesnelheid te beperken tot 17 kilometer per uur, omdat bij uitwijktesten is gebleken dat het voertuig bij hogere snelheden en een ongunstige belading (vier tot vijf kinderen aan één zijde) kantelgevaar vertoont", aldus de RDW.

De eigenaar van Stintum, Edwin Renzen, noemt de beslissing een tussenstap in het proces. "En het goede nieuws is: de hele aanvraag is doorlopen en alle punten die nog aandacht nodig hebben, zijn nu duidelijk. En die gaan we aanpassen."

Er moet nu weer een nieuw keuringstraject gestart worden wat zeker vijf weken in beslag zal nemen. Deze maand nog wil Renzen een nieuwe aanvraag indienen.