Man krijgt jaar cel voor lidmaatschap oplichtersbende

Geschreven door Redactie

Een 63-jarige man uit Almere is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. De Almeerder maakte deel uit van een oplichtersbende.

De andere bendeleden, vier mensen uit Nieuwegein, kregen straffen tot vier jaar cel opgelegd.


De oplichters deden zich voor als vertegenwoordigers van investeringsbedrijven. Zo beschikte de Almeerder over een visitekaartje van een architect. De bende vroeg om een deel van iedere overeenkomst contant te mogen betalen. Dat contante geld bleek vals. Zo maakte de bende meer dan een miljoen euro buit. De rechtbank noemde de oplichtingspraktijken ontwrichtend. 


De straf voor de Almeerder valt in vergelijking met de andere bendeleden laag uit, omdat hij maar een half jaar heeft meegedaan. De Almeerder wordt ook nog vervolgd in een andere fraudezaak die komend najaar verder gaat.