Nog niet definitief besluit vertrek Hudson’s Bay uit Nederland

Vooralsnog gaat de Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay niet mee in de geruchten dat het vertrekt uit Nederland. Het bedrijf zegt wel dat de Nederlandse tak benedenmaats presteert en dat de strategie onder de loep genomen wordt. 

Dat zegt een woordvoerder van Hudson’s Bay donderdag in een toelichting op de kwartaalcijfers. Vakbond CNV en Het Financieele Dagblad (FD) meldden eind augustus dat de warenhuisketen alle vestigingen zou sluiten in Nederland, wat zo’n veertienhonderd banen zou gaan kosten.

Het warenhuis houdt nog vast aan een eerder bericht van medio juni toen het bedrijf bekend maakte dat de Nederlandse tak slecht presteert en dat er mogelijk vestigingen gesloten moeten worden. Het bedrijf kan nu nog niet meer dan dat bekendmaken, laat het weten: “We hebben daar nog geen updates over.”

Voor de Nederlandse tak zit de grootste kostenpost in de huur. Het bedrijf heeft tienjarige huurovereenkomsten en moet jaarlijks zo’n 75 miljoen euro in totaal aan huur betalen.

Hudson’s Bay publiceerde donderdag zijn tweedekwartaalcijfers. Het bedrijf boekte in het tweede kwartaal in totaal zo’n 69 miljoen Canadese dollar (47 miljoen euro) verlies in Europa. Over de Nederlandse tak splits het bedrijf geen financiële details uit.