Voetballer Dest blijft langer bij Ajax

Geschreven door Redactie

Voetbalclub Ajax heeft het contract met Sergiño Dest uit Almere met een jaar verlengd. De rechtsback is nu tot de zomer van 2022 aan de club uit Amsterdam verbonden.


De 18-jarige Dest debuteerde dit seizoen tijdens het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal in het eerste elftal van Ajax. Hij heeft inmiddels zeven duels in de hoofdmacht van de landskampioen achter de rug. 


Dest kwam in zijn jeugdjaren uit voor Almere City FC, waarna hij in 2012 naar Ajax vertrok. Het afgelopen seizoen speelde hij veel voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Dest heeft een Nederlandse moeder en een Amerikaanse vader. Hij is tevens Amerikaans jeugdinternational. 


Trainer Ten Hag is erg tevreden over Dest. "Ik heb Koeman getipt", zei Ten Hag. "Want Dest is in mijn ogen een groot talent. Hij moet uiteindelijk zelf kiezen. Maar als Nederlander hoop ik natuurlijk dat hij voor Oranje kiest." 


Dest mag in de toekomst nog voor het Nederlands elftal uitkomen omdat hij alleen nog maar vriendschappelijke interlands voor de Verenigde Staten heeft gespeeld.