Eerste Dog Fun Run levert 37.000 euro op voor Dierenbescherming

Geschreven door Redactie

De eerste Dog Fun Run in Almere heeft 37.000 euro opgebracht. Het evenement waarbij baasjes en honden een hindernissenparcours afleggen, werd georganiseerd door de Dierenbescherming.


Ruim driehonderd deelnemers konden op Stadslandgoed De Kemphaan kiezen uit een traject van twee of vier kilometer. Langs het parcours waren diverse hindernissen geplaatst waar je samen met de hond doorheen of overheen kon. Zo was er een ballenbak en een modderbad langs het parcours. Deelnemers en honden vermaakten zich uitstekend. "Ik ben zo trots op mijzelf én mijn hond", zegt één van hen. De deelneemster uit Etten-Leur is net over de finish gekomen. "Ik zou zo nóg een rondje kunnen doen'. Ze doet het parcours omdat het leuk is om samen met de hond eropuit te gaan. "Maar het is ook voor de Dierenbescherming, dat ook". 


Beter leven 

De Dierenbescherming organiseerde het evenement om geld op te halen voor de honden in de dierenasiels. "Deelnemers konden zich laten sponsoren door vrienden, familie en collega's'', zegt Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming. "Met het geld dat met de Dog Fun Run wordt opgehaald, willen we het leven van honden in de asiels verbeteren. We gaan er speelweides mee aanleggen met speeltoestellen voor al die dieren die niet naar zo'n leuke dag als vandaag toe kunnen", aldus Nagtegaal.


Het concept van de Dog Fun Run komt uit Engeland. Daar worden al langer soortgelijke hindernissenparcoursen georganiseerd. Deze eerste Nederlandse editie is in Almere gehouden vanwege de centrale ligging. De Dierenbescherming hoopt volgend jaar een tweede Dog Fun Run te organiseren.

Onze Ambassadeurs