'Nieuwe aanlegsteiger havenkom is als duveltje uit doosje'

Geschreven door Redactie

Watersportvereniging WSV Almere Haven is niet blij met de plannen van de gemeente om 37 nieuwe ligplaatsen aan te leggen in de havenkom.

"Dit plan komt als een duveltje uit een doosje", zegt George van Blokland, voorzitter van de naastgelegen haven van WSV. 

De gemeente zal de nieuwe ligplaatsen voor de helft van de prijs aanbieden, denkt Van Blokland. Hij vindt dat oneerlijke concurrentie en een bedreiging voor zijn haven. "Eigenlijk zijn het gesubsidieerde plekken die mede betaald worden door onze leden." Hij vreest dat eigenaren van boten die nu bij hem liggen, verhuizen naar de goedkopere aanlegsteiger van de gemeente. 

"Eigenlijk zijn het gesubsidieerde plekken die mede betaald worden door onze leden"

Vorige week dreigden ondernemers rond de havenkom met een kort geding tegen de gemeente. Die was van plan om twee steigers te bouwen voor boten die voorheen in jachthaven Haddock lagen. Haddock moet wijken voor de Floriade. De ondernemers rond de Havenkom waren bang dat de haven niet meer gebruikt kon worden door dagjesmensen. Daardoor zouden ze inkomsten mislopen. 

Vlak voor het kort geding werden de gemeente en de ondernemers het eens: er komt een steiger met 37 ligplaatsen, een tweede steiger voor 13 boten wordt niet gebouwd. Van Blokland wil best met de gemeente overleggen, maar is nooit gekend in de plannen.  

De PVV in de Almeerse gemeenteraad heeft voor donderdag een plenair debat aangevraagd. De partij wil met het college van B & W en de rest van de gemeenteraad praten over de gang van zaken rond het herplaatsen van de bootjes die noodgedwongen bij Haddock weg moesten.

Onze Ambassadeurs