Ja/Ja-sticker opnieuw op de agenda

Geschreven door Redactie

GroenLinks in Almere gaat opnieuw proberen het reclamefoldersysteem om te draaien in de stad.

Dat laat fractievoorzitter Willy-Anne van der Heijden weten. De partij wil dat er ja/ja-stickers komen, in plaats van de huidige nee/nee-sticker of een nee/ja-sticker die op de brievenbus moet.  

De partij wil het onderwerp opnieuw op de agenda zetten, naar aanleiding van de uitspraak van het Gerechtshof in Amsterdam. De rechtbank oordeelde dinsdag in hoger beroep dat de gemeente Amsterdam het systeem mag hanteren. De folderbranche had de zaak aangespannen. Die is van mening dat het de belangen van winkeliers schaadt. 

 

Wanneer er een ja/ja-sticker op de brievenbus zit, wordt er bewust voor gekozen om folders te ontvangen. Huishoudens zonder sticker, krijgen dan ook geen folders meer in de bus. Volgens Van der Heijden worden er met de ja/ja-sticker minder folders verspreid. Dat zorgt voor minder vervoerskosten en minder co2-uitstoot.  

Vorig jaar probeerde GroenLinks in Almere ook al de ja/ja-sticker in te voeren, maar toen werd gezegd te willen wachten op de uitspraak van het hoger beroep. De fractievoorzitter hoopt dat het onderwerp zo snel mogelijk op de agenda van de gemeenteraad wordt gezet. 

Onze Ambassadeurs