Goud voor Badloe bij WK windsurfen

Geschreven door Paula Blesing

De Almeerse windsurfer Kiran Badloe heeft zaterdag op het WK windsurfen in Italië goud gewonnen in de RS:X-klasse.

In de afsluitende race had Badloe aan een vijfde plek genoeg om in het algemeen klassement zijn concurrenten Pierre le Coq en zijn trainingspartner Dorian van Rijsselberghe voor te blijven. Van Rijsselberghe eindigde op de tweede plaats. 

Bij de vrouwen moest Lilian de Geus uit Almere genoegen nemen met brons. Vrijdag stond de voormalig wereldkampioene nog tweede in het klassement, maar doordat ze zaterdag als zesde eindigde in de afsluitende race zakte de Geus naar de derde plaats. 

De 27-jarige de Geus lag lang op koers om haar wereldtitel te prolongeren, maar kon hier dus geen vervolg aan geven.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?