'Uitbreiding Flevoziekenhuis was hard nodig'

Geschreven door Redactie

De uitbreiding van de afdeling interne geneeskunde en oncologie was hard nodig. Dat zegt internist Jan Baars van het Flevoziekenhuis.

Hij is mede-initiatiefnemer voor de uitbreiding van de elf kamers, die woensdagmiddag feestelijk in gebruik zijn genomen. 

Het zijn allemaal éénpersoonskamers zodat de gebruikers meer privacy hebben. De patiënten kijken uit over het Weerwater en familie heeft nu de mogelijkheid om te blijven slapen. 

"Onze afdeling is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Dat komt door de groei van Almere waardoor we meer patiënten zien. Ook krijgen we patiënten uit Amsterdam omdat we samenwerken met het Academisch Medisch Centrum", vertelt Baars. "En we krijgen sinds het faillissement van het ziekenhuis in Lelystad veel patiënten uit die stad." 

De 57-jarige Corina van Doorn uit Lelystad heeft darmkanker en kreeg tijdens de diagnose van haar ziekte te horen dat het ziekenhuis in Lelystad failliet was. "Ik heb nog wel de onderzoeken gedaan in Lelystad en toen moest ik voor mijn verdere behandeling de keus maken: of Harderwijk of Almere", legt Corina uit. "Ik wilde graag naar Almere en dat voelt goed. Ik blijf hier ook gewoon voor mijn toekomstige behandelingen. Ik heb gewoon meer met Almere dan met Harderwijk." 

Volgens Jan Baars is de capaciteit van het Flevoziekenhuis voorlopig op orde. Toch sluit hij in de toekomst verdere uitbreiding van het ziekenhuis, en dus ook van de afdeling oncologie, niet uit. "Als je kijkt naar de geschiedenis van het Flevoziekenhuis dan groeit dat stormachtig. Dus over vijf jaar moeten we zien waar we dan staan."

Onze Ambassadeurs