Je hond begrijpt echt wat je zegt

Geschreven door Redactie

Iedereen doet het. Als je tegen een hond praat gaat je stem ineens heel wat noten omhoog.

Eigenlijk hetzelfde als wanneer je tegen een baby praat. En hoe gek het soms ook klinkt, is het helemaal niet gek. Het dient echt voor een hoger doel.

Honden begrijpen echt veel meer dan wij denken. En dat heeft alles te maken met intonatie. Uit een onderzoek van de Eotvos Lorand Universiteit blijkt dat honden toonhoogtes en zelfs woorden herkennen. Het is dus heel belangrijk hoe je iets zegt. Net als de mens gebruiken honden verschillende gedeelten van het brein om woorden en tonen te verwerken. Vervolgens hangen zij daar een betekenis aan.

Het zal je niet verbazen, maar honden reageren het best op positieve woorden die op een vrolijke hoge toon worden uitgesproken. Je staat dus echt niet voor gek als je tegen je hond praat alsof je het tegen een baby hebt. Dat is gewoon dé manier waarop jouw hond jou het beste begrijpt.