Zes jaar cel voor poging tot doodslag

Geschreven door Redactie

Een 37-jarige Almeerder heeft zes jaar cel gekregen wegens poging tot doodslag.

Hij schoot op 26 mei 2018 op een 33-jarige plaatsgenoot. De twee hadden ruzie over 1500 euro. 

De schutter vertelde de rechtbank dat hij met het slachtoffer had afgesproken bij een autodealer in Almere om te praten. Dat liep uit de hand, waarop hij van dichtbij op het hoofd en lichaam van het slachtoffer schoot. 

Omkoping vanuit de cel 

De verdachte beriep zich op noodweer, omdat het slachtoffer het wapen zou hebben getrokken. De rechtbank gelooft dat niet, onder meer omdat de verdachte heeft geprobeerd om vanuit de cel getuigen om te kopen. De rechtbank vindt dat bewezen is dat hij zelf het wapen trok. 

Hogere straf dan geëist 

Het slachtoffer overleefde de schoten, maar de rechtbank vindt dat zijn leven op een ernstige en onaanvaardbare manier in gevaar is gebracht. Daarom kwam de rechtbank ook tot een hogere straf dan de vijf jaar die de officier van justitie had geëist. 

Onze Ambassadeurs