De Schoor protesteert tegen 'megabezuiniging'

Geschreven door Redactie

De Almeerse welzijnsorganisatie De Schoor is fel tegen de bezuinigingen die het college van B&W heeft aangekondigd op het welzijnswerk.

Het college moet ruim 8 miljoen per jaar bezuinigen. Daarvan wordt 1,5 miljoen weggehaald bij het welzijnswerk in wijken en buurten. 

De Schoor roept alle fracties in de gemeenteraad nu op om dit bedrag te verlagen. Directeur-bestuurder Gerard Boekhoff vindt de 'mega-bezuiniging' onbegrijpelijk en vooral onverstandig. "Dit is niet uit te leggen aan onze duizend vrijwilligers en de tienduizenden Almeerders die gebruik maken van het welzijnswerk. De economie is nog nooit zo goed gegaan", zegt Boekhoff. 

"Almere moet nog geen 1% van het totale budget bezuinigen. Waarom dan zoveel bezuinigen op welzijn?" 

— Gerard Boekhoff, De Schoor 

"We weten allemaal dat de stad juist groeit, dat mensen langer thuis blijven wonen en dat we juist samen in de wijken kunnen zorgen dat grotere problemen worden voorkomen. Daarmee stellen we duurdere zorg uit. Dat is ook de mening van het college en de gemeenteraad, maar deze bezuiniging doet al deze mooie woorden teniet." 

Boekhoff begrijpt dat bezuinigen noodzakelijk is, maar hij vindt dat er te veel wordt afgewenteld op het welzijnswerk. "De totale gemeentebegroting is ruim 900 miljoen en het college geeft aan dat dus nog geen 1% bezuinigd moet worden. Waarom dan zoveel bezuinigen op welzijn en verbinding in de buurten?"

Onze Ambassadeurs