Lerarenstaking gaat door, “extra geld hebben we nog niet gekregen”

Geschreven door Redactie

Bij een bijeenkomst woensdag tussen bonden, werkgevers, premier Rutte en onderwijsminister Slob is besloten dat er geen extra geld komt voor de leraren. Daarom gaan de bonden gewoon verder met het voorbereiden van de staking van 6 november. 

De bonden en werkgevers kijken aan tegen een steeds groter wordend lerarentekort, met name in de grote steden. Ze willen om daaraan een einde te maken van het kabinet een ‘noodpakket’ van 423,5 miljoen euro.

Ondanks dat premier Rutte bij de Algemene Politieke beschouwingen toezegde om op zoek te gaan naar eenmalig extra geld, noemde hij woensdag nog geen concreet bedrag. De premier zegt over de eisen van de bonden: “Er zijn serieuze problemen zoals de werkdruk, de lerarentekorten, ziekteverzuim. We gaan dit dus de komende weken serieus in kaart brengen en dan kijken of er extra geld is.”

De geplande staking blijft tot die tijd gewoon staan. Het kabinet en de sector zullen daarvoor nog een keer in gesprek gaan met elkaar. De bonden zijn in ieder geval blij dat het kabinet ziet dat het lerarentekort een ‘maatschappelijk probleem’ is en niet een onderwijsprobleem.