Meer aandacht voor vrijwillige vuurwerkvrije zones

Geschreven door Redactie

De gemeente Almere neemt maatregelen om vrijwillige vuurwerkvrije zones te verbeteren. Afgelopen jaarwisseling is een proef gedaan met zulke zones en die is volgens het college niet succesvol verlopen. Het project was niet bekend genoeg, waardoor er niet genoeg draagvlak in de wijken was. Toch wil de gemeente wel doorgaan met het project. 


Dit jaar is de communicatie eerder gestart. Er is meer uitleg over hoe bewoners die zo'n zone in hun wijk willen zich aan kunnen melden. De initiatiefnemers krijgen dan hulp van gebiedsmanagers van de gemeente bij het organiseren van de zone. Zo hebben ze meer tijd om afspraken in hun straat te maken. 


Als buren gezamenlijk besluiten een vrijwillige vuurwerkvrije zone in te stellen, krijgen ze aanwijzingsborden en posters om in hun straat te plaatsen.