Uitvaartverzorger Yarden overgenomen door DELA; banen op de tocht

Geschreven door Redactie

Uitvaartverzorger Yarden, met haar hoofdkantoor in Almere, wordt overgenomen door DELA.

Coöperatie DELA neemt alle delen van Yarden over: Zowel de verzekeringen, het uitvaartbedrijf en alle onderliggende organisaties. DELA sluit niet uit dat er banen verloren gaan door de overname. In totaal werken er 1150 medewerkers waarvan het grootste gedeelte in Flevoland.  

De banen die verdwijnen zullen vooral staffuncties en banen in het verzekeringsbedrijf zijn. De reden voor de overname is dat Yarden al lange tijd kampte met kostenstijgingen en financiële problemen. Volgens een woordvoerder van Yarden is een overname op den duur beter voor alle polishouders.  

Kosten van uitvaarten stijgen 

De problemen bij Yarden ontstonden met de zogeheten naturapolissen die geen vast bedrag uitkeren, maar een uitvaart volledig vergoeden. De kosten van een uitvaart zijn de afgelopen decennia sterk gestegen. DELA zegt tegen het ANP dat er voorlopig niets veranderd voor Yarden-leden. "De polis loopt gewoon door, en leden of hun nabestaanden kunnen blijven rekenen op de gebruikelijke dienstverlening". 

Vestigingen in Flevoland 

Yarden is qua omvang de derde uitvaartverzekeraar van Nederland. Naast het aanbieden van verzekeringen bezit het bedrijf ook verschillende uitvaartcentra. In Flevoland heeft het vestigingen in Almere, Lelystad, Dronten en Emmeloord. In totaal heeft Yarden 1 miljoen leden. 

Onze Ambassadeurs