Stil protest boeren bij uitreiking Flevopenningen

Geschreven door Redactie

Boeren en sympathisanten zullen vrijdag bij de uitreiking van de Flevopenningen een stil protest houden vanwege de stikstofproblematiek. Minister-president Mark Rutte komt dan naar Lelystad Airport voor het jaarlijkse ondernemersgala.  

De boerenactieclub Agractie roept bezoekers van het gala op om met hun kleding te verwijzen naar het boerenleven, zoals het dragen van klompen, een strikje met agrarische producten of een boerenkiel. Job Rikken van Agractie hoopt zo premier Rutte opnieuw te wijzen op het belang van agrariërs voor de provincie.  

Niet alleen boeren, maar ook personen die veel te maken hebben met de agrarische sector, zoals leveranciers, dierenartsen, fabrikanten van machines en afnemers mogen meedoen met het stil protest. Er is bewust gekozen om dit keer niet met tractoren te komen, omdat Rutte dan wellicht zou bedanken voor de uitnodiging om naar Lelystad te komen. 

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.