Ingebruikname horecakluis Almeerse nachthoreca

Geschreven door Redactie

Als na een detectiepoortje en/ of het visiteren kleine hoeveelheden drugs, scherpe voorwerpen of andere voorwerpen zoals traangas en pepperspray worden aangetroffen, zullen deze in de horecakluis worden gedeponeerd.

De bezoeker doet dan afstand van de spullen en de beveiliger blijft niet met deze spullen zitten. De horecaondernemers hebben met de politie werkafspraken gemaakt over het gebruik en het legen van de kluis. Zo zal de kluis alleen door de politie kunnen worden geleegd. Daarnaast zal bij het aantreffen van grotere hoeveelheden drugs of vuurwapens de politie hier onmiddellijk over in kennis worden gesteld. 

  

Het werken met een horecakluis maakt onderdeel uit van de gezamenlijke maatregelen die de horecaondernemers, OVSA, Koninklijke Horeca Nederland, politie en de gemeente treffen om het uitgaansgebied veilig te houden. Zo heeft de burgemeester met ingang van 1 juli 2019 opnieuw het messenverbod in Almere Centrum verlengd met twee jaar. Door instelling van het messenverbod kunnen gemeentelijke toezichthouders en de politie blijven optreden tegen het bezit van messen en andere wapens, die als steekwapens kunnen worden gebruikt. Daarnaast is de politie elk weekend met een speciaal horecateam in het uitgaansgebied aanwezig. Deze gezamenlijke maatregelen zijn ook opgenomen in het convenant veilig en gezond uitgaan 2019-2021. 

  

Locoburgemeester Veeningen: “Ik ben blij dat de horecaondernemers gaan werken met een horecakluis, zodat zij aangetroffen wapens of drugs veilig kunnen opbergen. Het is één van de gezamenlijke stappen die wij met elkaar zetten om het uitgaansgebied in Almere veilig te houden.” 


Onze Ambassadeurs