Klanten met betalingsproblemen gaan door banken naar de schuldhulp geleid worden

Geschreven door Redactie

Klanten die vroegtijdig in de schulden dreigen te raken gaan geholpen worden door de vier grootste Nederlandse banken. Zij verwijzen de klanten voor hulp door naar instanties. De samenwerkende partijen hopen zo schulden bij klanten te voorkomen en anderen helpen om uit de schulden te komen. Dit programma maakt deel uit van de op woensdag geïntroduceerde Nederlandse Schuldhulproute (NSR).

Momenteel telt Nederland 2,3 miljoen mensen met structurele betalingsachterstanden. De banken schrijven dat deze achterstanden zich kunnen ontwikkelen tot problematische schulden.

De banken hebben om dit te voorkomen de website Geldfit.nl in het leven geroepen. Banken zullen iemand met die met betalingsachterstanden kampt, snel spaargeld opmaakt of constant meer uitgaven dan inkomsten heeft, doorverwijzen naar deze site.

Zij krijgen vervolgens op de site een test voorgelegd waarin de ernst van hun betalingsachterstand bepaald wordt. Geldfit.nl zal dan met een oplossing komen, variërend van online advies tot een doorverwijzing naar de schuldhulpverlening van de betreffende gemeente of een andere instantie.


Onze Ambassadeurs