Handen uit de mouwen op de Natuurwerkdag

Geschreven door Redactie

Op 24 plaatsen in de provincie steken vrijwilligers zaterdag de handen uit de mouwen voor de nationale Natuurwerkdag. Het is de negentiende editie.


De werkdag wordt elk jaar op de eerste zaterdag van november georganiseerd door natuurorganisaties. Het doel is om het landschap te verbeteren. Dit jaar staat de biodiversiteit centraal. Vrijwilligers zetten zich onder meer in voor de leefomgeving van wilde bijen en vlinders. 


Door de hele provincie heen zijn er verschillende activiteiten. Zo wordt in de Bouwmeesterbuurt in Almere de vlindertuin aangepakt. Het pad wordt aangevuld met houtsnippers, de struiken worden gesnoeid en het zwerfvuil wordt opgeruimd. In Dronten wordt de bosrand van het Van Veldhuizenbos gesnoeid en in het voedselbos in Emmeloord worden fruitbomen en bollen geplant. 


De lijst met Flevolandse activiteiten is hier te vinden.