Waar moet je op letten bij de aankoop van een occasion?

Geschreven door Redactie

Het is een cadeau voor jezelf, het aankopen van een occasion. Voor jou een grote investering die weer een aantal jaren met je mee mag. Natuurlijk weet je welke kleur en model je mooi vindt maar waar moet je op letten als consument? En hoe koop je geen kat in de zak?


Je zoekt uiteraard eerst de occasion die bij jou past. 

  • Tip 1: Check het bedrijf online of er beoordelingen te vinden zijn en lees deze zorgvuldig door.
  • Tip 2: Laat op papier zetten welke garantie je krijgt bij aanschaf van de occasion en voor welke prijs.
  • Tip 3: Laat je occasion door een ander professioneel autobedrijf of je eigen vertrouwde garagebedrijf nakijken ofwel een aankoopkeuring uitvoeren. De kosten daarvan liggen vaak zo rond de €100,-.
  • Tip 4: Controleer of de verkopende partij is aangesloten bij een branche organisatie zoals de Bovag, of een garage formule als boschcarservice, Vakgarage, Jamesautoservice.
  • Tip 5: Controleer de historie door middel van facturen, onderhoudsboekjes of bel even met het bedrijf waar de auto is onderhouden.
  • Tip 6: Laat de auto controleren voordat de garantie is afgelopen. Een einde garantie check noemen wij dit. Vaak komen er bijvoorbeeld technische storingen naar voren die je als bestuurder niet opmerkt, maar later voor veel kosten kunnen zorgen.

Kortom verdiep je in een voertuig en laat je niet verrassen door een plotseling brandend motor lampje met de daarbij komende kosten. Zo heb je extra veel plezier van je occasion, kan je een hoop geld besparen en misverstanden voorkomen. Heel veel rijplezier gewenst!!


Heb jij hulp nodig bij de aanschaf van een occasion? Dan kan je onder ander terecht bij Dirk Jan Roos van Garage Roos


Onze Ambassadeurs