AviAir Almere ongeslagen naar kampioenspoule

Geschreven door Badmintonvereniging Almere

Ook de negende en laatste wedstrijd in de eerste ronde van de eredivisie badminton is door AviAir Almere gewonnen. In Den Haag werd DKC verslagen met 5-3.

Na het winnen van de beide dubbels nam Almere al een 2-0 voorsprong en Amy Tan maakte er simpel 3-0 van.
Aram Mahmoud kon zijn goede resultaten tegen Michiel Kruijt ditmaal geen vervolg geven. Na 5 zeges moest hij ditmaal de winst weer aan zijn tegenstander laten.

Voor Manon Sibbald kwam de wedstrijd tegen de sterke Ieva Pope nog te vroeg. Manon traint hard om weer op haar oude niveau te komen na een langdurige en vervelende blessure.

Dennis Koppen won ook relatief eenvoudig zijn partij.

De beide gemengd dubbels kenden 3 games. Daarin wonnen Tamara van der Hoeven en Alex Vlaar maar moesten Ilse Vaessen en Adam Hall, na 4 matchpoints niet te hebben benut, de zege aan DKC laten.

Almere eindigde op de eerste plaats in de eerste ronde van de eredivisie badminton en neemt daarom 5 bonuspunten mee naar de kampioenspoule. Daarin wordt gestreden om 2 finaleplaatsen om het Nederlands kampioenschap.