Raad wil snel verbeterplan Zadelmakerstraat

Geschreven door Redactie

Binnen vier maanden moet duidelijk zijn hoe de Almeerse Zadelmakerstraat in het centrum meer winkelend publiek kan trekken.

Een motie daarover werd donderdagavond door de fracties unaniem aangenomen tijdens de politieke markt.  

De gemeenteraad wil dat het college met ondernemers en de vastgoedeigenaar bekijkt of er op korte termijn een aantal (goedkope) maatregelen kunnen worden genomen die de toeloop naar de passages en Zadelmakerstraat kunnen vergroten. Bijvoorbeeld door het verbeteren van loop- en zichtlijnen in de richting van de Zadelmakerstraat en het aanbrengen van verwijzingen in parkeergarages. 

Om van de passages en de Zadelmakerstraat weer een aantrekkelijk woon- en winkelgebied te maken, willen de raadsleden dat het college op korte termijn met de vastgoedeigenaar kijkt hoe veel er geïnvesteerd moet worden en wat eventueel in de openbare ruimte moet veranderen. 

De slechtlopende winkelstraat is de ondernemers al jaren een doorn in het oog. Onlangs trokken ze aan de bel omdat ze de huur niet meer kunnen betalen. Ze vinden dat verhuurder Urban Interest en de gemeente te weinig doen om de straat aantrekkelijk te maken voor het winkelend publiek. 

Urban Interest was niet bereikbaar voor commentaar en liet bij eerdere berichtgeving over de problematiek weten niet te reageren op klachten van ondernemers.