Gezonde gewoonten die ontstekingen kunnen veroorzaken

Geschreven door Redactie

Ontsteking is iets dat niet zichtbaar is, maar zich in je lichaam voordoet en wacht om een ​​probleem te worden.

Ontsteking kan de vorm aannemen van eenvoudige gezondheidsproblemen zoals een opgeblazen gevoel, maagpijn, gewrichtspijn en pijnlijke spieren. Te veel ontstekingen in het lichaam brengen het risico op verschillende ziekten met zich mee, waardoor het beheersen van ontstekingen belangrijk is. Chronische stress is een van de belangrijkste oorzaken van ontstekingen.


Hoewel het geweldig voelt om uit te slapen slapen in het weekend, is de behoefte om te slapen een teken dat je doordeweeks je slaaptijd te kort verandert. En slaapverlies is een van de grootste factoren die verantwoordelijk zijn voor ontstekingen, zeggen experts. Je doel moet zijn om een ​​slaapschema te hebben, dat tussen zeven en negen uur ligt volgens de National Sleep Foundation. Oefening is als stress op het lichaam. Maar het is een goede stress, zolang je je lichaam maar de juiste soort brandstof en rust geeft. Overmatig sporten, dagelijks intensieve trainingen doen terwijl je je lichaam niet goed van brandstof voorziet, kan tot ontsteking leiden. Aan de andere kant kan 20 minuten matige lichaamsbeweging de algehele ontsteking verminderen. Het proberen van kalmerende oefeningen is belangrijk om je stress te kalmeren. Maar dat betekent niet dat je ademhalingsoefeningen moet doen of veel tijd aan meditatie moet besteden, ook al vind je het niet prettig. Deze praktijken zijn zeker geweldig, maar je moet er niet aan deelnemen als je er niet van geniet. 


Na koolhydraten is suiker de grootste boosdoener voor ons gewicht en algehele gezondheid. Maar een kleine studie uit 2018 wees uit dat pure chocolade met 70 procent cacao gunstige effecten kan hebben op stress. Pure chocolade heeft ontstekingsremmende eigenschappen en moet dus worden gegeten.