Almere op Scherp: Waterlanders

Geschreven door Redactie

Tegenlicht Meet-up Almere over het stijgen van de zeespiegel en het zakken van de bodem.

Op woensdag 20 november gaat Almere op Scherp – Tegenlicht Meet-up Almere over het stijgen van de zeespiegel en het zakken van de bodem.

Voor Almere is geanalyseerd dat als we niets doen belangrijke voorzieningen veel moeilijker bereikbaar zijn. Harold van Waveren (strategisch adviseur bij Rijkswaterstaat) en dijkgraaf Hetty Klavers beantwoorden de vraag hoe we hiermee praktisch mee om kunnen gaan. De avond vindt plaats in bibliotheek Stad, aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis op vertoon van een kaartje, verkrijgbaar bij de klantenservice of via de website. 

 

Waterlanders 

De zeespiegel stijgt en de bodem zakt. Dijken alleen, waterschappen en een Deltaplan zijn de komende honderd jaar misschien niet meer toereikend. Voor Almere is geanalyseerd dat als we niets doen belangrijke voorzieningen zoals het ziekenhuis, scholen e.d. in de toekomst veel moeilijker bereikbaar zijn. En hoe zit dat met ons eigen huis? Op de website www.overstroomik.nl is te zien of we droge voeten houden. Het antwoord voor Almeerders laat zich raden. 

 

Op de tekentafels van de Nederlandse ingenieurs zien we nu extremere en inventievere maatregelen. Hoe gaan we om met de fundamentele onzekerheid omtrent de zeespiegelstijging en welke invloed heeft het op de Nederlandse identiteit? Welke oplossingen zijn dusdanig wendbaar dat ze toepasbaar zijn op alle mogelijke scenario’s? 

Harold van Waveren uit Lelystad is strategisch adviseur en topspecialist waterveiligheid bij Rijkswaterstaat. Samen met dijkgraaf Hetty Klavers en andere gasten neemt hij ons aan de hand bij de vraag hoe we hiermee praktisch om kunnen gaan. 

 


Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.