Jonas de Geus dompelt Almere in rouw

Geschreven door Redactie

Hekkensluiter Almeerse Hockey Club wacht nog altijd op haar eerste overwinning van het seizoen in de Hoofdklasse.

De ploeg van Pasha Gademan was zaterdagmiddag dichtbij een stunt tegen topploeg Kampong, maar verloor op eigen veld in de slotfase met 3-4 van de ploeg uit Utrecht. Uitgerekend Jonas de Geus, die afgelopen zomer de Almeerse Hockey Club verruilde voor Kampong, wist de beslissende goal te maken op sportpark Klein Brandt.


Almere begon zaterdag uitstekend aan de wedstrijd en kwam via een benutte strafbal van Stijn Jolie en een veldgoal van Deegan Huisman op een comfortabele 2-0 voorsprong. Nog voor rust wist Kampong de stand via goals van Janssen en Phijffer weer gelijk te trekken: 2-2. Net na rust was het wederom Deegan Huisman, die de thuisploeg op voorsprong wist te zetten: 3-2. In het laatste kwart ging het toch nog mis voor de thuisploeg: Tim Tielemans wist de 3-3 te maken en Jonas de Geus dompelde vervolgens zijn oude ploeg in de rouw na een strafcorner: 3-4. 

Almere blijft hekkensluiter van de Hoofdklasse met slechts 1 punt uit de eerste 9 gespeelde wedstrijden. Zondagmiddag krijgt de ploeg van Pasha Gademan een nieuwe kans tijdens de uitwedstrijd tegen HGC, de huidige nummer 5 van de ranglijst.

[/twitter_feed]

[twitter_feed]