Gademan wordt bondscoach hockeyploeg Canada

Geschreven door Redactie

Pasha Gademan uit Almere wordt de nieuwe bondscoach van de nationale hockeyploeg van Canada. Dit heeft de Canadese Hockey Bond bekendgemaakt.

Gademan is aangesteld tot 2022 en zal met Canada gaan deelnemen aan de Olympische Spelen van 2021 in Tokio.

De 32-jarige Gademan, die tot de afgelopen zomer nog hoofdcoach was van de eerste mannenploeg van de Almeerse Hockey Club, begint per direct aan zijn nieuwe job en zal in januari met zijn ploeg al op trainingsstage gaan. Door zijn bondscoachschap bij Canada zal Gademan vertrekken bij de KNHB waar hij hoofdcoach was van het nationale team voor spelers onder de 18 jaar en assistent trainer was bij de nationale zaalploeg. 

Saillant detail is dat Canada tijdens de Olympische Spelen in de poule is ingedeeld bij Oranje. Voor Gademan wordt dit een weerzien met vele oude bekenden. Ook moet Gademan zijn oude ploeg de Almeerse Hockey Club goed in de gaten blijven houden: de club heeft twee Canadezen Jamie Wallace en Gabriel Ho Garcia onder contract staan.

Onze krant nog niet ontvangen?