Almere City FC in mineur na nederlaag tegen FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft een einde gemaakt aan de indrukwekkende recordreeks van Almere City FC. De Flevolanders, die twaalf thuiswedstrijden op rij in competitieverband ongeslagen waren, zijn vrijdagavond niet opgewassen tegen de Brabantse opponent.

In het Yanmar Stadion wordt het 0-2, de eerste competitienederlaag in eigen huis sinds 15 maart van dit jaar.

Het duel in Almere begint met een minuut waarin de bal onbewogen op het veld blijft liggen. Onder het mom ‘Racisme? Dan voetballen we niet’ maken alle betaald voetbalclubs op deze manier een duidelijk statement tegen racisme. Dat wordt begeleid met applaus vanaf de tribunes.

Het zijn de gasten uit Brabant die vervolgens het scherpst uit de startblokken komen. Azzedine Dkikak sticht het eerste gevaar, maar zijn inzet belandt in het zijnet. Na wat speldenprikjes van beide teams is het in de vijftiende minuut raak voor FC Den Bosch. Uit een hoekschop kopt Jens van Son de bal tegen de touwen.

James Efmorfidis zorgt in het vervolg van de eerste helft met enkele afstandsschoten voor de meeste dreiging namens Almere City FC. Keeper Wouter van der Steen komt onzeker over en grabbelt meermaals, maar het is telkens net voldoende om zijn doel schoon te houden. De grootste kans krijgt de thuisploeg wanneer Mees Kaandorp op slag van rust de bal na een scherpe counter ingespeeld krijgt. Vanuit de hoek van het zestienmetergebied teistert zijn schot echter de buitenkant van de paal.

In de rust besluit hoofdcoach Molenaar in te grijpen. Hij brengt Nick Venema binnen de lijnen voor Torino Hunte. De spits, die dit seizoen gehuurd wordt van FC Utrecht, laat zich direct gelden met een fraaie solo vanaf de eigen helft. Hij duikt daarmee op voor het vijandelijk doel en het enige wat eraan schort is de afronding. Van der Steen weet met zijn been redding te brengen.

De tweede treffer van de wedstrijd valt vervolgens aan de andere kant. Er ligt te veel ruimte voor de aanvallers van Den Bosch op de rechterflank, waardoor de voorzet er kan komen en Ruben Rodrigues hard de 0-2 binnen schiet.

Op één goede kopkans voor de ingevallen Niek Vossebelt na wordt City in het restant van de wedstrijd niet meer gevaarlijk. Door de nederlaag zijn de Almeerders nu terug te vinden op plek elf. De eerstvolgende wedstrijd staat op maandag 2 december op de rol. Dan reist de equipe van Molenaar af naar de Domstad voor het treffen met Jong FC Utrecht.