Presteer beter met de juiste sportuitrusting!

Geschreven door Redactie

Met de juiste sportuitrusting zorg je niet alleen voor bescherming maar ook voor een optimale prestatie.

Voor de sportschool is goede sportuitrusting essentieel, het kan heel makkelijk een groot verschil maken.

Lifting riem

Een lifting riem is in het begin van je fitness carrière niet per se belangrijk. Later als je sterker bent en praat over honderden kilo’s kan zo een riem je hele leven veranderen. Als je de riem op de juiste manier gebruikt, kan je met gemak tientallen kilo’s meer aan dan zonder. Je moet je romp strak laten staan door in te blazen via je buik. De riem houdt de buik tegen met uitbreiden. Zo zit je romp strak en kan je lichaam met de juiste vorm de oefening doen zonder vorm te verliezen.

Polsband

Gevorderde mensen dragen polswraps om de druk op de polsen te verlichten tijdens langere trainingen of bij het uitvoeren van zware oefeningen. Tijdens het bankdrukken ondersteunen polswraps de beveiliging van de stang. Bij het gebruik van een gemengde grip voor een deadlift helpen polswraps te voorkomen dat de barbell verloren gaat doordat ze dan niet uitdraaien.

Straps

Er zijn twee soorten straps. De single strap en de figuur acht straps. Mensen zullen sneller de figuur acht straps aanraden sinds deze snel en gemakkelijk te gebruiken zijn. Ook bieden ze de meeste veiligheid en hulp tijdens je oefening. Deze straps zul je alleen gebruiken tijdens het deadliften. Of als je zware dumbells gebruikt, en met de juiste creativiteit kun je ze voor veel meer andere oefeningen gebruiken.

Je kan uiteraard veilig sporten zonder deze uitrustingen, zolang je de oefeningen goed doet en goed onder de knie hebt. Alleen met de juiste uitrusting en lang genoeg geoefend te hebben met deze uitrustingen zullen ze negen van de tien keer betere prestaties geven dan zonder!Onze Ambassadeurs