Ons Almere feliciteert AJAX met superstunt in Madrid!

In Madrid heeft AJAX waargemaakt waar iedereen vooraf op hoopte. Onze buren wonnen van Real met een schitterende 1-4 overwinning! De ploeg van Ten Hag staat met deze overwinning in de kwartfinale van de Champions League!

AJAX begon in Madrid met de variant waarbij Tadic in de spit stond. Real begon stormachtig met veel druk op de jonge tegenstander. In de beginfase kwam AJAX met de schrik vrij bij een kopbal op de lat van Raphael Varane.

Ziyech brengt AJAX op voorsprong

De effectiviteit van AJAX was perfect waarbij de eerste aanval meteen werd afgerond door Ziyech in de 7e minuut. Tadic speelde later op fantastische wijze vier man uit en zette David Neres vrij voor Courtois. De wijze waarop Neres de kans afrondde was typerend voor het vertrouwen dat in deze jonge ploeg aanwezig is. In de 18e minuut stond de 0-2 op het scorebord.

De VAR moest weer aan het werk bij het derde doelpunt van AJAX . Tadic scoorde de 0-3 waarbij er even goed gekeken moest worden of de bal eerder niet over de zijlijn was geweest. Na een aantal bloedstollende minuten vol spanning kwam het verlossende woord dat het doelpunt werd goedgekeurd.

Asensio bracht de spanning nog een beetje terug door de 1-3 erin te schieten in de 68e minuut. Echter deed Schöne het stadion weer zwijgen met een schitterende vrije trap waarbij de 1-4 op het scorebord stond.

AJAX heeft met de welverdiende overwinning een plaats in de kwartfinale veroverd. De vraag is of AJAX nog bang hoeft te zijn voor de mogelijke tegenstanders, of kan AJAX iedereen verslaan?